Nieuws

Zondag 17 december 2023

Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in onze gemeente. Inwoners krijgen er dan een container voor PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) bij. Het restafval in de grijze container haalt de Afvalstoffendienst vanaf die datum dan één keer per drie weken op. GFT wordt opgehaald op vrijdag

Voor huishoudens die nu gebruik maken van een ondergrondse container voor het restafval verandert er nu nog niets. Dit geldt ook voor bewoners die hun afval naar een inpandige containerruimte in of bij het appartementencomplex brengen. De Afvalstoffendienst bekijkt hiervoor de mogelijkheden tot nascheiden.

Huishoudens met een perceel kleiner dan 150 m2 kunnen vooraf aangeven dat zij afzien van een container voor PBD. Huishoudens met grotere percelen krijgen de nieuwe PBD-container thuis en kunnen die dan gaan gebruiken. Voor alle huishoudens geldt dat zij de container na 1 september 2024 weer mogen inleveren, mochten zij het PBD toch liever naar een ondergrondse container bij de supermarkt brengen.
Waarom gekozen is voor deze aanvulling van de containers? lees meer

 

Naast een container voor PBD heeft de Afvalstoffendienst ook op zo’n 40 locaties containers speciaal voor luiers uitgezet. Door luiers en incontinentiemateriaal gescheiden aan te bieden, levert dit veel ruimte op in de grijze container en er is minder overlast.
Plaatsen waar  luiercontainers staan in Rosmalen.

Reacties