Nieuws

Zaterdag 31 augustus 2019

In juli 2018 kocht hij samen met zijn partner de nieuwe woning aan de Tielekeshoeven. Rick Hooijberg (1989) is theathermaker, docent en producent. Na een hevige verbouwing woont hij sinds oktober in deze prachtige groene wijk.

“Het is hier goed toeven” zegt Hooijberg met een twinkeling in zijn ogen. “Wekelijks maak ik een wandeling door de wijk om mezelf een beetje te kunnen oriënteren tussen de kruip-door-sluip-door weggetjes” “Tijdens een van eerste deze wandelingen stond ik er versteld van hoeveel mooie en bijzondere plekjes deze wijk kent”. Hooijberg doelt op mooie beboste plekjes, speeltuintjes, en bijzondere wandelpaden. 

Eerder maakte  Hooijberg -grote - voorstellingen in Vught, Vlijmen, Someren, Heeswijk-Dinther en Gemert. 
2 jaar geleden maakte ik een wandelvoorstelling bij het Boxtheater in Boxtel,  dat zou hier ook prachtig zijn” en daarmee was het  eerste idee voor een Wijktheater geboren. 

Iedereen vanaf 16 jaar die het leuk vind om –af en toe- iets theatraals te doen kan zich opgeven, eenvoudig via de website www.wijktheatersparrenburg.nl
Poëzie-Restaurant
“Onze eerste voorstelling staan gepland op 21 en 22 september, op 2 locaties in Rosmalen” In dat weekend vinden er ook festiviteiten plaats rondom de 12 mini-biebjes die aan de diverse schuttingen in rosmolen hangen. “We zetten dan een heus  -theatraal- poëzie-restaurant op, waar je smakelijke tekst en poëzie voorgeschoteld krijgt” 

Rick HooijbergHet Wijktheater is géén vereniging maar werkt als een pop-up collectief, als een van de leden een leuk idee heeft bespreken we met elkaar. “Inspiratie is de eerste stap naar succes” verteld Hooijberg met een glimlach. 

Reacties