Plannen voor Sparrenburgbos

Sinds begin 2022 is het Sparrenburgbos met bos en akkerland in handen van een projectontwikkelaar Merwestreek.
De toekomst van het gebied is van belang voor behoud van deze natuur en de vrije toegang voor de vele bezoekers.
De wijkraad wil een goed acceptabel invulling van het gebied waarbij natuur zo goed mogelijk gewaarborgd blijft met een toekomst van natuurbeheer van het bos door een professionele natuurbeheerder.
Via deze website houden wij je op de hoogte van de communicatie door  de eigenaar en de initiatieven, reacties en wensen van wijkbewoners.

Sinds 1998 is dit de 5e eigenaar van het Sparrenburgbos.

Merwestreek heeft recent meerdere keren 'ontwerpateliers' georganiseerd in Perron 3, waarbij belanghebbenden de plannen konden horen en inbreng hebben kunnen geven. Op 8 september is de volgende bijeenkomst gepland.
Het Sparrenburgbos is van groot belang voor behoud van onze natuur en de vrije toegang voor de vele bezoekers, nu én in de toekomst.

De Wijkraad wil, in lijn met de Wijkvisie 2030, een goede invulling van het gebied waarbij natuur zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

Via deze website houden wij je op de hoogte van de communicatie door de eigenaar en de reacties/wensen van wijkbewoners.

Op initiatief van enkele betrokken wijkbewoners is op 11 juli 2022 een brief gezonden naar de eigaar met specifieke wensen mbt de invulling va het bos.

Dit artikel wordt regelmatig aangevuld met de laatste informatie vanuit Merwestreek en vanuit de bewoners

INFORMATIE DOOR MERWESTREEK

INFOMATIE DOOR BEWONERSGROEP

 

 

Foto’s