Bestrijding Eikenprocessierups 2020

Maandag 08 juni 2020

De Eikenprocessierups is weer volop actief, zeker in Sparrenburg. Een actuele kaart De gemeente weet waar eikenbomen staan en waar we (over)last kunnen krijgen van de eikenprocessierups. Deze gebieden zijn ingetekend op deze kaart. Ze houdt deze gebieden goed in de gaten.

De gemeente houdt deze gebieden goed in de gaten. Zodra er nesten ontstaan worden ze verwijderd door een aannemer. Zie je een nest in één van deze gebieden, dan hoef je daar dus geen melding van te maken.
Kijk eerst op de website of het nast al is gemeld.

De aannemer verwijdert de nesten, dit gebeurt in een bepaalde volgorde.
Nesten in de buurt van scholen, zwembaden, sportparken en begraafplaatsen krijgen altijd voorrang op de rest. Op deze kaart zie je waar de bestrijding is ingepland.
Nesten verwijderd
Ook zie je op deze kaart de gebieden waar we de nesten verwijderd hebben. Deze kaart wordt elke dag bijgewerkt. Let op: na het verwijderen van een nest kan er altijd een nieuw nest ontstaan. KAART ROSMALEN BESTRIJDING
Waarom je geen folie of plakstrips moet gebruiken lees je hier

Nieuw nest melden?
Zie je een nest in een gebied dat nog niet op deze kaart staat? Of zie je een nest op een plek waar we de nesten al verwijderd hebben? Maak dan een melding via de BuitenBeter app. We voegen de melding dan toe aan de kaart. KLIK HIER

Meer info van het Kennisplatform Processierups en veelgestelde vragen.

Reacties