Help ook mee met de strijd tegen de eikenprocessierups

Vrijdag 14 februari 2020

Afgelopen zomer heeft ook onze wijk Sparrenburg last gehad van de eikenprocessierupsen!  Samen met de gemeente Den Bosch gaan we ons inzetten om deze plaagdieren te bestrijden. Vraag een bouwpakket aan voor een nestkastje en hang deze in uw tuin

Dat doen we door:

  1. Het versterken van de biodiversiteit in onze natuurlijke omgeving. ( natuurvriendelijker maaibeheer voor de gazons, inzaaien van percelen met zadenmengsels voor wilde bloemen, aanplant van besdragende struiken ). Hierdoor bevorderen we de aanwas van allerlei insecten en vogels  die de rupsen als prooi gebruiken.
  2. Het verspreiden in diverse eikenbomen van 2-stippelige Lieveheersbeestjes, die dol zijn op eitjes en jonge rupsen van de eikenprocessierups.
  3. Het plaatsen  van nestkasten voor mezen, die veel eikenprocessierupsen eten. 

Wij zijn bezig met het maken van nestkasten voor belangstellenden. Ook hebben we bouwpakketjes klaar liggen die je kunt ophalen en zelf in elkaar zetten en schilderen. Wees er snel bij, want op is op!!!
Wil je een nestkast, of een bouwpakketje  hebben voor je eigen tuin of directe omgeving, neem dan contact met ons op via
Email: mezenkastje@sparrenburg.nl
Let er wel op: het is het meest effectief als de kastjes komen te hangen tegen de stam van, of vlak bij  eikenbomen!
Ook zoeken we mensen die ons mee willen helpen om nestkasten op te hangen op diverse plekken in en rond onze woonwijk. Meld je daarvoor ook via het mailadres.
Met vriendelijke groet,
De Commissie Groen van Wijkraad Sparrenburg.

Reacties