Lenen en delen van start in Sparrenburg

Maandag 15 mei 2017

We hebben allemaal wel eens iets ongebruikelijks nodig of zouden graag ergens hulp bij willen hebben.. Maar wie en waar vind ik dat? Wie heeft er een kruiwagen? Wie kan iets van de apotheek voor me meenemen? Een keertje gezellig koffiedrinken met iemand, dat zou ik leuk vinden! Daar is LENEN en DELEN voor!

In de wijk Sparrenburg is de website Lenen en Delen van start gegaan. Met deze website wordt in een besloten omgeving van de wijk de mogelijkheid geboden om spullen maar ook diensten aan te bieden of te vragen. Het project Lenen en Delen is een voorbeeld van sociale vernieuwing gericht op je directe woonomgeving. 
Natuurlijk is er ook Facebook en marktplaats. Lenen en Delen wil zich onderscheiden door de doelgroep te beperken tot de eigen woonwijk, verkoopt geen persoonsgegevens en bedrijven mogen niet adverteren!
Juist in jouw directe omgeving is het ook vertrouwd om je spullen aan te bieden die je wilt uitlenen of om hulp kunt vragen als dat nodig is. 
Een ladder, kruiwagen, bladblazer, etc. is handig om te lenen. Maar ook boodschappen doen of vervoer voor een ziekenhuisbezoek kan een bewoner enorm helpen. 
Met LENEN & Delen kunnen bewoners van Sparrenburg elkaar vinden in de wijk en komen we dichter bij elkaar.
(op de foto: Edsard, Eline en Nina: ontwerp en medewerkers aan de website)
Kijk op www.lenenendelen.nl
H
ieronder de video met een voorbeeld

Reacties