Mike Theunissen wielrenner wat doe je tijdens de Corona-periode?

Donderdag 30 april 2020

Het is in deze vreemde tijd toch nog een drukke tijd voor mij,  Ik begrijp dat de meesten mensen ondertussen wel hebben kunnen zien dat ik in Rosmalen woont in de wijk Sparrenburg.

Hierbij een klein inzichtje, hoe ik mijn tijd indeel.

In de eerste weken dat het coronavirus vat kreeg op Nederland werd het mentaal een lastige periode voor de topsporter en dus ook voor mij. Veel wedstrijden (en dus doelen waar ik naar toe werk) werden afgelast. Dan denk je: waar train ik nu eigenlijk voor? Deze situatie voelt heel surrealistisch. Voor de duidelijkheid: de bestrijding en gevolgen van dit virus zijn natuurlijk sport overstijgend. Vanaf november leef je toe naar de momenten dat je er moet staan. Je zit er drie weken voor op een berg op Tenerife. En dan: boem, valt er steeds iets weg. Weet je, je bent als topsporter gemiddeld gezien vijf of zes jaar echt top. Als er dan één jaar wegvalt, is dat een heel groot deel. Maar ik moet het accepteren en nu dag per dag kijken.

Als even later het besef indaalt dat er voorlopig geen evenementen en dus ook geen wielerwedstrijden zijn wordt acceptatie al snel de hoofdmoot. Vanuit onze wielerploeg Jumbo-Visma hebben we veel contact met elkaar om te kijken wat we het beste kunnen doen en helpen we elkaar ook mentaal er weer bovenop. De komende tijd is een onduidelijke tijd en daarom is het ook niet belangrijk om heel hard te trainen. We hebben het voordeel dat we in Nederland nog steeds buiten mogen sporten en dus wissel ik trainingen binnen (op de hometrainer of krachttrainingen) af met korte ritten buiten. Ik probeer dus wel nog steeds fit te blijven zonder daarbij contact te maken met andere mensen of mijn immuunsysteem te verzwakken. Fietsen is daar de perfecte sport voor. website Mike Theunissen

 

 Daarnaast zijn we met het wielrennen ook de virtuele weg ingeslagen. Zoals ik al eerder schreef doe ik ook een aantal trainingen op de hometrainer. De nieuwste hometrainers worden smart trainers genoemd en kunnen gekoppeld worden aan trainingssoftware van een computer of televisie. Hierdoor kun je rijden met het gevoel alsof je bergop rijdt of zelfs op kasseien rijdt, gewoon vanuit huis. De laatste weken worden er meer en meer wedstrijden via deze programma’s georganiseerd waar ik dan ook samen met de ploeg mee doe. Zo was er 2 weken geleden de virtuele ronde van Vlaanderen waarin 13 profwielrenners de strijd met elkaar aan gingen en waarin de laatste 32 km van deze Ronde werden gesimuleerd, meer dan 1 miljoen kijkers keken via de Belgische nationale zender en Youtube naar deze race waarin ik 9e werd. Zo is het voor mij dus toch nog enigszins mogelijk om bezig te blijven, maar vooral om gezond te blijven. Hopelijk gaan we dit jaar nog wedstrijden rijden, want dat is toch hetgeen wat ik het liefste doe en wat de mensen het liefste willen zien. Maar laten we vooral hopen dat het met de wereld in zijn algemeenheid en met alle mensen die nu getroffen zijn door het coronavirus snel beter gaat.

 

Reacties