Pleintje Sparrenhoeven kreeg een upgrade

Vrijdag 29 september 2023

Het speelpleintje in de Sparrenhoeven is onlangs helemaal vernieuwd. De oude speeltoestellen waren aan vervanging toe. Goed overleg tussen de gemeente en een initiatiefgroep uit de straat heeft geresulteerd in een mooi plan voor de herinrichting van deze plek. Daarbij zijn ook de resultaten van een eerdere enquête uit de straat betrokken. Inmiddels zijn de oude speeltoestellen vervangen door een dubbele speeltoren met glijbaan, brug en klimnet en een duo-duikelrek. 

De ondergrond is helemaal vernieuwd met houtsnippers. Ook is er een jeu-de-boulesbaan aangelegd en is er een nieuw bankje geplaatst.
De bewoners van de Sparrenhoeven zijn erg ingenomen met het nieuwe pleintje dat nu echt de functie heeft van een ontmoetingsplek voor zowel de jongere als de oudere straatbewoners. Op 10 september is het hernieuwde pleintje feestelijk geopend. De jongste bewoners hebben de officiële opening verricht en de oudste bewoners hebben de mini jeu-de-boules-competitie opgestart. Een mooi verbindend initiatief waar de Sparrenhoevers nog lang plezier van zullen hebben.

Reacties