Signaal Taptoe op zandverstuiving voor wijk Sparrenburg

Zondag 03 mei 2020

4 mei is de avond van herdenken. Dit jaar anders dan andere jaren met het Coronavirus in Nederland. Het verzoek is om thuis en op ander plaatsen de taptoe te laten horen. Simon Bruul geeft het signaal.

In Sparrenburg woont Simon Bruul een actieve  trompettist met diverse optredens in Nederland. Zijn vaste werkplek is in de militaire muziekkorps Fanfare bereden wapens in Vught. Simon was bereid om de Signaal Taptoe uit te voeren voor alle inwoners van de wijk, gekozen is dit keer voor een online uitvoering.
Wat is een mooiere plaats om dit te doen dan op de zandverstuiving een plek die iedereen kent en die zeker in dit jaargetijde een bijzonder decor vormt.
Op 4 mei vanaf 19.30 uur is de videopname hier te zien.

We vroegen Simon of hij vaker optreed:  zeker was zijn antwoord en dat ook regelmatig in het buitenland, over de hele wereld worden tattoos georganiseerd, zo heeft hij met het korps opgetreden in Hongkong maar ook in Norfolk Virgina, Halifax Canada en Zuid Korea  Ook bij de jaarlijkse Taptoe in Ahoy Rotterdam is hij regelmatig opgetreden met het muziekkorps Fanfare Berden Wapens.
Maar in een kleinere samenstelling is hij actief, zoals uitvoeringen met een kerkorgel of in een kleiner combo.
Op 4 mei 2020 speelt Simon de Signaal Taptoe in Breda op de Poolse begraafplaats. Dan is hij niet in onze wijk.
Fijn dat Simon de tijd heeft genomen om eerder deze bijzonder melodie te blazen en wij het vanaf ons huisadres kunnen zien.

Reacties