Sparrenburgbos verkocht

Zondag 18 december 2016

De wijkraad is recent op de hoogte gebracht van de verkoop van het Sparrenburgbos aan een particulier. Natuurlijk zijn we teruggesteld in de verkoop aan een particulier. De Wijkraad heeft er bij de gemeente op aangedrongen het bos te kopen voor het behoud voor de inwoners van Rosmalen. Bekend was dat het bos te koop was na het faillissement van Lips. Het bos is onderdeel van het natuurgebied Hooge Heide. Alle omliggende bossen zijn in handen van de gemeente of waterleidingsmaatschappij.

Plannen van koper
Met de koper van het bos is nog geen contact geweest, ook is nog niet bekend bekend wat zijn plannen zijn. Op een groot deel van het terrein is natuurbestemming van toepassing. Alleen op de plaatsten waar gebouwen hebben gestaan mag worden gebouwd (bij Mariaoord en langs de Graafseweg).

De wijkraad gaat zich inzetten om met de nieuwe eigenaar in contact te komen en te overleggen over zijn mogelijke plannen. Behoud en toegankelijkheid van ”ons bos” staat daar natuurlijk op de eerste plaats. Een werkgroep zal hiermee aan de slag gaan.

Zie verder artikel op website Sparrenburg over belang van het bos voor onze wijk KLIK HIER

 

 

Reacties